Uppbunkrande för svensk högtid!

(English translation and pictures below.)

Jag var i affären igår och försökte införskaffa de mest kritiska ingredienserna för ett vettigt midsommarfirande, men det var inte helt enkelt, och jag behöver nog göra ett stödköp i morrn. Den enda sillen jag hittat är samma sorgliga sill som jag hittade till i påskas och den var ungefär lika rolig som… jag vet inte, men inte lika rolig som en god löksill i alla fall. Gräddfilen är kirrad och gräslök har jag också hittat, nu är bara frågan var man hittar färskpotatis.

I min släkt är traditionen inte att göra midsommarstången på midsommarafton, utan vi har (i alla fall så länge jag kan minnas) träffats på torsdagen innan midsommar och knåpat ihop stänger och ringar. Fick bud hemifrån idag att dagens midsommarstångstillverkning gått lugnt och städat till, men det hade tydligen bara varit min mor och far. Själv var jag på utflykt idag så pysslet med min midsommarstång får vänta till i morgon. Vet inte riktigt var jag vågar knycka blad och blommor, men stången kommer bli av två avbrutna moppskaft och ringarna kommer troligen bli utskurna från sidorna på en plastdunk. Bilder utlovas senare.

Anledningen till att jag inte skrev igår var att jag var på en fest. Festens upplägg var som jag förstod det till stor del inspirerad av den där kvällen då jag lärde de andra utbytesstudenterna att spela caps och det kändes lite kul att framgångsrikt ha spridit lite svensk studentikosa här i Österrike. Själv gick jag hem ganska tidigt; det var högljutt, varmt och dessutom var jag sisådär tio år äldre än de flesta andra. Det visade sig dock inte vara en helt dålig idé att göra tidig sorti, för på vägen hem blev jag medbjuden på den lilla utflykten till bergen som jag var på idag.

Det var allt för idag, jag lovar att återkomma med bilder från midsommarfirandet!

//Valross – i morgon ska det majas!

————————————————————–

I was in the store yesterday trying to get the most crucial ingredients for a descent Swedish midsummer celebration. It wasn’t very easy and I have to do another tour tomorrow. The only pickled herring I found was the same sad stuff I found for Easter and it was as appealing as… well I dont know, but not as appealing as it should have been anyway. The sour cream is in my fridge and I also have some spring onion, but the big question is where to find the summer potatoes…

In my family we have the tradition to make the maypole on the Thursday before midsummer’s eve, instead of on midsummer’s which I think is more common. I got a call from my parents today that they also this year made a maypole that now is placed in our lawn, I am a bit sad that I missed that. I was on a short hike today so the maypole tinkering will have to wait for tomorrow. I dont really know yet where I will steal some flowers and leaves, but the pole itself will be based on two broken shafts from mops and the rings will be carved from a plastic jug. I promise to post pictures next time!

The reason I didn’t post yesterday was that I attended a party. The theme of the evening was from what I understood much inspired from that evening I arranged where we played the Swedish game caps. It felt good to have made an impression and that I had spread some Swedish student culture here in Austria. I did however leave quite early; it was loud, warm and also I was about ten years older than most students there. It turned out to be a smart move though, on the way home I was invited to this short hike I mentioned earlier.

That was all for today, I promise to post some pictures from the midsummer celebration :)

//Valross – tomorrow there will be some Swedish poledancing!

This entry was posted in English, facebook, svenska. Bookmark the permalink.

Comments are closed.