21 ljusglimtar i mörkret

För första gången på länge fick jag tummen ur och gav mig ut och joggade en stund, och till min förvåning gjorde det inte ont någonstans. För någon månad sedan lyckades jag ådra mig jättestora blåsor under fötterna och lagom till att det ordnade upp sig drog jag lilltån i dörren till hissen och kunde knappt inte gå. Lilltån spökar fortfarande, men det visade sig att den utmärkt att springa på. Ute i spåret såg jag 21 lysmaskar, tre katter och en igelkott. Jag ger mig oftast ut ganska sent på kvällen och jag är oftast helt ensam så dags. Jag vet inte om det berodde på att jag betedde mig konstigt eller om det var något annat, men en bil körde förbi mig och någon tog ett foto av mig. Eller ja, jag kan ju inte svära på att det var en kamerablixt; det kan ju även ha varit en såndär blixtmoj som raderar minnet från Men in Black, men i så fall var den trasig för jag minns det ju.

Jag fick höra från kocken vid lunchen idag att gubben som klipper gräsmattan svurit över min midsommarstång. Den är borta nu, men det gör inte så mycket för jag visste ändå inte var jag skulle kunna slänga den. Förövrigt verkar det som de flesta mottog midsommarstången på samma sätt som de flesta turister i Sverige: “Åh, vilket fint kors! Vilken trevlig kristen tradition!”

Har lite skrivkramp nu så det blir inte mer än såhär idag. Sköt om er!

//Valross – Alle Menschen sind Ausländer. Fast überall.

——————————————————————————–

For the first time in many weeks I got myself out of the house and out jogging for a while, and surprisingly I couldn’t feel pain anywhere. Several weeks ago I managed to get myself huge blisters under my feet and when that cleared up I was stupid enough to hurt my foot on the elevator door. It was pretty bad, couldn’t walk properly for many days. It is better now but still acting up, so I was surprised when I found that it was no problem for jogging. Along the tracks I saw 21 glow worms, three cats and one hedgehog. Usually I go out late in the evening and I am usually all alone in the tracks. I am not sure if they thought that I was acting strangely or if it was some other reason, but a car pulled up alongside me and took a picture. Oh well, I can’t be 100% sure that it was a camera flash, it could also have been one of those flashy memory erasers from the Men in Black movie, but if it was it obviously malfunctioned (since I do remember the event).

I heard from the chef today at lunch that the groundskeeper mowing the lawn had been cursing over my midsummer pole. It is gone now, but I don’t mind since I had no idea where I could throw it away. Most people seem to have reacted to my creation in the same way many tourists react when they see this in Sweden: “Oh, what a pretty cross! What a nice christian tradition!” Too bad it isn’t a christian tradition :)

I have a bit of writers block so this will have to do for today. Take care!

//Valross – Alle Menschen sind Ausländer. Fast überall.

This entry was posted in English, facebook, svenska. Bookmark the permalink.

Comments are closed.