Mandelantändning

(English translation below.)

Jag har ont. Kvalificerat ont. Min kära granne var vänlig nog att dela med sig av den halsfluss som gav honom en massa feber och allmänt obehag. Det kom krypandes i måndags men mitt immunförsvar brukar palla det mesta, jag trodde först att jag hade legat konstigt med nacken för det kändes mer som någon slags träningsverk i på framsidan halsen. Nåväl, mitt immunförsvar gör väl ett ganska gott jobb ändå, det enda symptomet jag har är just löjligt ont i halsen – i vanlig ordning ingen feber. (Något som har varit ganska otacksamt när jag var liten för det var svårt för päronen att veta när jag var sjuk och när jag var simulant.) Det här borde gå över av sig själv om några dagar, men är det kvar på måndag får jag väl släpa mig till doktorn.

Under tiden gäller självmedicinering med kamomillte, halstabletter från apoteket och lite ibuprofen då och då. Lite fånigt känns det dock, en annan granne hade någon annan slags åkomma för nån vecka sen och jag var snäll nog att gå ner och dumpa hela min förkylningskur med te, honung och ibuprofen. Jag tänkte att jag aldrig kommer göra slut på allt det innan jag åker hem om två veckor, jag hade ju knappt använt alls sen jag kom hit! Nu har jag fått tigga tillbaka en del av det, men jag tror det räcker till oss båda. Hon är för all del frisk nu, men hon hade det tveksamma nöjet att cykla in i en bil idag så hon är lite mörbultad, så lite konkurrens om pillrena är det.

En fördel med att sitta och kura på kammaren är att man tar sig tid att göra sånt som man inte tagit sig an tidigare. Ett bra projekt vore ju examensarbetet, men det kändes för stort. Lagom projekt var att sy ihop en trasig häl på ett av paren skor jag hade. Sagt och gjort, en halvtimme senare hade jag ett ganska vettigt resultat. Några minuter senare var det dags att gå ner och äta middag och då lyckas jag ha sönder mitt andra par med skor. Men, händig och rådig som jag är lyckades jag snart knåpa ihop även det paret skor. Nu brottas jag med om jag ska “laga” den andra skon också så den ser likadan ut eller om jag ska ge mig på att sy på regnstället. Vill sig allt illa är halsen dålig i morrn med och då blir det tid för båda. Men jag vet ganska säkert att jag är frisk på lördag, för då anordnar skolan en resa till trakterna kring Salzburg där vi ska få titta på berg :)

Så mycket som jag har sovit de här dagarna vet jag inte när jag gjorde senast, hoppas det gör att jag blir frisk snabbare! Svårt att veta, men nu kryper jag till kojs igen!

//Valross – överväger amputation av halsen

——————————————————————–

I am in pain. Quite bad. My beloved neighbor decided to share some of his wast supply of streptococci bacteria and now I have the same strep throat that gave him high fever and plentiful discomfort. It started on Monday but felt more like some sort of muscle fever on the front of my neck. My immune system is doing a pretty good job though, my only symptom is a really sore throat – but as usual, no fever. (This was a drag back in my youth, it was hard for my parents to know when I was ill and when I was just acting.) This should pass in a few days, but if it is still there on Monday I suppose I have to drag my butt to the doctor.

In the mean time I am self medicating myself with chamomile tea, cough drops from the pharmacy and some ibufofen now and then. A bit silly is that I gave away almost all of my stuff to another neighbor that had some other kind of illness, so I was almost completely out of tea, honey and ibuprofen. I thought that since I had used only a tiny bit of it back in the first weeks here in Austria, I would never need it now in the summer. Now I had to go and ask if I could have it back. Awkward. She is back in health now, but she had the misfortune to crash into a car with her bike today, so we both are in need of the ibumetin. I do think there is enough for both of us though.

One of the benefits of being ill is that sometimes you find small projects that you can engage yourself with that you have postponed. (Sadly, my thesis is to big of a project.) A suitable project was to mend a broken shoe. Said and done, 30 minutes later I was quite happy with the result. A few moments later it was time to go for supper, and on my way out through the door I managed to ruin my another pair of shoes so I was again down to one working pair. But, resourceful as I am I also managed to repair that pair. Now I am thinking if I should “repair” the other shoe so they look the same or if I should get on with fixing my rain coat instead. If I am unlucky I am feeling like today, and then there will be time for both. But I am quite sure I will be healthy on Saturday, because then the school has arranged a trip to the area around Salzburg and we are going to have a peek at the peaks :)

I cant recall when I got this much sleep as I have had these last few days, but I hope it helps me getting better. Hard to know, but now I will go back to bed.

//Valross – sore throat: is amputation an alternative?

This entry was posted in English, facebook, svenska. Bookmark the permalink.

Comments are closed.