Gesundheit!


(English translation below)
Någonting hände i lördags vid fyratiden på eftermiddagen och mitt allmäntillstånd tog ett stort skutt och en liten sol började skina inne på mitt rum (trots tilldragna gardiner och släckta lampor). Jag kan med andra ord konstatera att antibiotikan med det långa namnet tog skruv efter nästan exakt 30 timmar. Livet är helt klart bättre!

Idag har jag så smått börjat knyta ihop säcken här i Österrike, börjat kika lite på vad för slags pappersarbete som behöver fixas medan jag är här och vad som går att lappa ihop av det som inte är klart av studierna. Man kan väl egentligen summera mitt studieresultat såhär: Kurser som undervisades på engelska gick bra, kurser som undervisades på tyska gick dåligt. Två kurser hoppas jag att jag lyckas peta in innan jag sticker, vilket skulle ge mig några poäng till, men i övrigt ser det dystert ut.

Jag hade ganska mycket prylar med mig hit och jag kommer i princip ha med mig samma saker hem, men några saker kommer jag få skänka till bättre behövande. Min käraste ägodel – min trogna bordsfläkt – kommer att adopteras av en tjej som flyttade in nyligen här i huset. Hon kommer från tropikerna men av någon anledning tycker hon visst ändå att det är varmt på rummet – märkligt. Min vattenkokare får nog gå till grannen som jag satt upp alla fällorna för, lite som en fredsgåva innan vi skiljs åt. Den behöver nog iofs rengöras lite först, det är massor med kalk i vattnet här…

I morgon ska jag även höra av mig till min gamla arbetsgivare i hopp om att de vill ha mig tillbaka. Jag var naiv nog att tro att jag skulle klara av att jobba lite på distans medan jag var här, men det var stört omöjligt. Nu har min ersättare jobbat där i nästan ett halvår och det är dessutom en ny chef, men förhoppningsvis är arbetsmängden den samma och då tror jag att jag behövs. Smärre livskris kommer väl uppstå om jag inte kan komma tillbaka, men det är väl nyttigt med såna också ibland.

//Valross – 11 dagar till hemresa

———————————————–

Something happened around four o’clock on Saturday and my vitality just bounced back to normal. A tiny little imaginary sun started shining in my room, despite of closed curtains and all lights turned off. I conclude that the antibiotics with the long name needed almost exactly 30 hours to kick in. Life is better!

Today I started rounding things up here in Austria, started to look at what kind of paperwork that needs to be done while I am here and what can be patched up in regards of my studies. To sum up my study results I can say that courses taught in English went fine and courses taught in German went bad. I have some naive hopes to fix two of the courses before I leave (an exam and a assignment) which would land me a few more credits, but I have small hopes apart from that.

I brought pretty much stuff and it seems that stuff is the same stuff I will be bringing back with me. I only bought a few things here, and most of them were consumables. My most beloved possession here – my table fan – will however be adopted by a girl that recently moved into the building. She is from a tropical area but for some reason she thinks it is hot here – odd. My electric kettle will probably be donated to the neighbor I subjected to most of my pranks – perhaps it will act as a peace gift before we part. I probably have to clean it first though, there is a lot of lime in the water here so the kettle looks pretty dirty…

Tomorrow I will contact my old employer back home hoping that they want me back. Before I left I was naive and thought that I would be able to work a bit on the side while I was here, but that turned out to be almost impossible. My replacement has been working there for almost half a year now and my department also has a new boss, but hopefully the workload is the same. If it is I know that they do need to have two of us. I think I will have a good ol’ life crisis if I can’t come back, but I suppose a few of those are just good for you.

//Valross – returning to Sweden in 11 days

This entry was posted in English, facebook, svenska. Bookmark the permalink.

Comments are closed.