Bättre vänner än jag förtjänar

(English translation below.)
Jag tillstår mig att citera en av mina vänner: “Jag har bättre vänner än jag förtjänar!”. Den vännen som skrev det hade just på posten fått ett paket med en sockerrörsbaserad vara som jag skickat några dagar tidigare. På väg till frukost i morse uppmärksammades jag på att det fanns ett paket adresserat till mig i receptionen. Jag var en smula misstänksam för avsändaren var en lägenhetskamrat som jag busat med mer än lovligt mycket. Paketet var tungt. Mystiskt tungt. Och mjukt. Äckligt mjukt. Luktade lite knepigt… änna surt. Paketet fick mig att minnas en gammal ondskefull plan jag hade att på posten skicka en termos med varm choklad till en annan av mina grannar, men som jag av humanitära och ekonomiska skäl avstod från.

Jag tog upp paketet på rummet och öppnade det på golvet i duschen. Jag började karva upp det välförslutna paketet, redo för de fem liter försåtlighet som jag trodde fanns bakom dess bruna mjuka hölje av wellpapp och packtejp. För varje ryck med brytkniven blev stanken tydligare. Sur mjölk, allt luktade sur mjölk.

Men i paketet fanns en nödranson. Min kära gamla lägenhetskamrat hade läst på min blogg att jag var sjuk och hastigt petat ihop ett överlevnadspaket för trumpen utbytesstudent, men tyvärr även valt att stoppa i ett paket H-mjölk. Eller ja, felet var inte mjölken, felet var postens förmåga att hantera paket, för någonstans på vägen fick paket en behandling det inte tålde. Det mesta i paketet klarade sig, men till exempel knäckebrödet… det var inte så knäckigt längre :)

Jag har till middag idag ätit den godaste spaghetti ätit på flera år, sjysst korv på konserv och pesto. Efterrätt blev någon slags tysk chokladbulle för barn. En strålande helgmåltid! Doften av sur H-mjölk kommer för mig i framtiden troligen för alltid vara förknippad med omtanke; tack kära lägenhetskamrat, du är snällare än jag förtjänar!

//Valross – luktar bättre än sin lägenhet

————————————————————-

I will take the liberty to quote one of my old acquaintances: “I have better friends than I deserve!”. That aquaintance had on that day received a package from me, containing a sugarcane based product, that I sent a few days earlier. On my way to breakfast this morning, the management told me that I had received a package. I was a bit suspicious, the sender was an old flatmate with whom I had played a lot of pranks. The package was heavy. Mysteriously heavy. And squishy. Mysteriously squishy. Smelled funny… a sour smell. The package reminded me of old devious plans I had of sending a thermos of hot chocolate to one other old flat mate, but a plan I never completed due to humanitarian and economical reasons.

Jag tog upp paketet på rummet och öppnade det på golvet i duschen. Jag började karva upp det välförslutna paketet, redo för de fem liter försåtlighet som jag trodde fanns bakom dess bruna mjuka hölje av wellpapp och packtejp. För varje ryck med brytkniven blev stanken tydligare. Sur mjölk, allt luktade sur mjölk.

But in the package was a survival ration. My old beloved flatmate apparently read on my blog that I was ill, and hastily put together a emergency student survival ration. Sadly, this package also contained a one liter pack of milk. Well, the milk was not really the problem (it was UHT-milk), the problem was the treatment offered by the European postal service – somewhere on the way the package got a nudge it didn’t like. Most of its content made it, but for example, the crisp bread was not so crisp any more :)

I have fore supper today had the best spaghetti I have had for several years, nice bockwurst and some pesto. Desert was some kind of chocolate bun for children – a perfect weekend feast! And for me, the fragrance of sour UHT-milk will probably forever be associated with compassion. Dear Old Flatmate, you are kinder than I deserve!

//Valross – smells better than his dorm.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.